top of page

Druiven&Rozijnen giftig voor hond&kat

Veel mensen weten niet dat het kwaad kan een hond druiven of rozijnen te geven. Bij druiven is ongeveer een hoeveelheid van twintig gram per kilogram lichaamsgewicht schadelijk en voor rozijnen geldt dit al bij een hoeveelheid van drie gram per kilogram lichaamsgewicht.

 

Wanneer uw hond een hoeveelheid druiven of rozijnen heeft opgegeten kan hij gaan braken, buikpijn krijgen, veel gaan drinken en sloom worden. Druiven en rozijnen kunnen daarnaast binnen één tot drie dagen na de inname acuut nierfalen veroorzaken. Als dit gebeurt zal uw hond stoppen met het produceren van urine, dat een spoedgeval is.

 

De dierenarts kan uw hond laten braken en eventueel ter observatie twee dagen aan een infuus leggen om de nieren van genoeg vocht te voorzien. Vaak wordt er in dit stadium een bloedonderzoek gedaan om te kijken hoeveel schade er is aan de nieren.

 

Voer uw huisdier dus geen druiven of rozijnen, maar ook geen krentenbollen of andere lekkernijen waar druiven of rozijnen in verwerkt zitten. Pas ook op met druivenstruiken in uw tuin en verplaats deze, als het nodig is naar een plek waar uw huisdier niet bij kan.

huisdierenarts, dierenarts, dierendokter, michelle, heskes, hond, kat, reu, teef, kater, poes
bottom of page